LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

VINDER AF HORSENS KOMMUNES ARKITEKTURPRIS 2023

Vi er utroligt beærede over at kunne afsløre, at vi er blevet overrakt Horsens Kommunes Arkitekturpris 2023 for kategorien Bedste Byrum og Anlæg. Prisen er givet på baggrund af byrumsprojektet “Arthur Andersens Gård” i Horsens, som er udarbejdet i et vellykket samarbejde med Ejerlauget Arthur Andersens Gård og Horsens Kommune. Vores arbejde er blevet hædret for at balancere privatliv og fællesskab gennem implementeringen af større, fælles områder og mødesteder for stedets beboerne, samtidig med at bevare private terrasser. Endvidere viser projektet et godt eksempel på, hvordan en baggård kan omdannes, således den er med til at styrke hele Horsens. Vi er meget taknemmelige over de fine ord og glæder os til at samarbejde med Horsens Kommune igen i fremtiden!

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

NOMINERET TIL HORSENS KOMMUNES ARKITEKTURPRIS 2023

Det er med stolthed og glæde, at vi kan fortælle, at vi er blevet nomineret til Horsens Kommunes Arkitekturpris 2023. Horsens Kommune fejrer den 2. oktober 2023 Arkitekturens dag i samarbejde med Horsens Folkeblad, Foreningen Bedre Bymiljø i Horsens og Bygningsforbedringsfonden for Horsens Kommune. I den forbindelse er vores byrumsprojekt “Arthur Andersens Gård” i Horsens blevet nomineret til denne fantastiske pris! Arthur Andersens Gård er udarbejdet i samarbejde med Ejerlauget Arthur Andersens Gård og Horsens Kommune. Projektet tog udgangspunkt i omdannelsen af en baggård og havde til formål at forbedre forholdende for stedets beboere og områdets forbipasserende. Gården er således blevet transformeret med hovedtanke i både at fortætte baggården, respektere og bevare private rum samt tilføre større, fælles områder, som kan bidrage til og befordre fællesskab blandt stedets beboere. Vi er meget tilfredse med resultatet og er derfor utroligt beæret over nomineringen!

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Vundet konkurrence – rådgivning!

Vi er meget stolte af at kunne præsentere, at vi netop har vundet en konkurrence som rådgiver på et projekt vedrørende etablering af nye opholdsstationer langs Øhavsstien. Stien er en 220 kilometer lang vandrerute, der strækker sig over både Sydfyn, Tåsinge, Langeland og Ærø. Gennem det lange forløb byder ruten på områder med særligt unikke kulturlandskaber, som vil være stærkt karakteristiske for vores fremtidige tilgang og udformning af projektet. Vi vil derfor i den følgende proces løbende teste adskillige formsprog, materialer og farver for i sidste ende at skabe et harmonisk design, som kan bidrage positivt til vandrernes færden og brug af stien. Derfor ønsker vi, i samarbejde med projektets udbydende kommuner, at få skabt en fælles forståelse af de udvalgte områders specielle kvalitet, så vi kan finde en passende balance mellem de kommende opmærksomhedsforstærkende elementer og de nuværende naturoplevelser. Vi møder derfor projektet med en ydmyg og nysgerrig tilgang og glæder os til både at undersøge forløbet som en helhed samt dykke ned i dets enestående detaljer!

Nyt projekt for BIRN

BIRN har siden virksomhedens oprindelse i 1896, opbygget en status som værende en af Nordeuropas største jernstøberier. I år lancerer virksomheden en ny koncernstrategi, som også indbefatter en hel ny visuel identitet og image. I forbindelse med denne omlægning undersøger BIRN også mulighederne for forbedringer af deres udearealer, som skal blive en del af denne fortælling – og det skal vi hjælpe med. Planen er at skabe innovative og holdbare løsninger, som stemmer overens med BIRNs nye strategi og deres grundlæggende værdier. Vi er glade for at kunne hjælpe en virksomhed, der brænder for at skabe bedre miljø for sine gæster og medarbejder. Derfor glæder vi os til at komme i gang.

Støttet af A.P. Møller Fonden

Det er os en ære at kunne fortælle, at vores forslag til et værdigt gårdrum for misbrugere i Odense, er blevet kvalitetsstemplet og støttet af selveste A.P. Møller Fonden. Dermed skal projektet nu realiseres, hvilket vi glæder os meget til. Den eksisterende plads er blot en parkeringsplads nu, men vi har store planer. Vi har nemlig i samarbejdede med brugerne og medarbejderne skræddersyet et gårdrum, som skal skabe trygge rammer for både de besøgende og beboerne i omegnen. Vi glæder os til at komme i gang og til samarbejdet med Odense Kommune.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Vi har vundet et udbud i Sakskøbing

Vi kan med stor glæde fortælle, at vi har vundet et udbud – nemlig et ganske specielt projekt i Sakskøbing. <br> Som hovedrådgiver på dette projekt, bliver vores primære opgave at skabe bedre forbindelse mellem byens torv og havn. Derudover, skal denne byrenovering også byde på nye opholdsmuligheder og bedre bymiljø. <br> Vi begynder straks med borgerinddragelse og at lægge de første streger. Vi glæder os til at følge projektet til den sidste sten er lagt.<br> Vi glæder os til et godt samarbejde med AJ Consult og vores altid gode ven Steen Eisensee fra SE Trafik

Ny medarbejder

Vores nyeste skud på stammen er Sune Harboe Larsen. Sune har nu været blandt os i en måned, og er allerede blevet en hel naturlig del af vores tegnestue og hverdag. Dermed kan det nu være Sune, du får i røret, når du ringer ind til os. Lidt info om Sune:Sune har en kandidat i landskabsarkitektur fra Københavns Universitet. Efter endt uddannelse påbegyndte han karrieren hos 1:1 Landskab, hvor han nåede at arbejde i syv år. Herefter søgte Sune nye veje, og flyttede til Svendborg. I hans jagt efter nyt job på Fyn, fandt han os – hvilket vi er vi meget glade for. Sune er nemlig en alt-mulig-mand og utrolig dygtig til sit arbejde. Derfor glæder vi os til at se, hvad han alt kan kreere.

En ny park i Odense

Et stenkast fra os ligger et lille stykke jord, som ikke bliver udnyttet til dens fulde potentiale. Derfor er vi gået i dialog med Odenses borgere, Odense Valgmenighed og Odense Kommune for at få indfriet flest mulige ønsker og behov i lokalområdet. Den kommende park kommer nemlig til at ligge i Odense Valgmenigheds baghave, og det er derfor vigtigt, at de er med ind over beslutningstagningen Derudover, ligger parken sekunder fra letbanestoppet Kongensgade, og er omgivet af veje og høje bygninger. Derfor drømmer vi om en grøn oase med en større legeplads, som vi udvikler sammen med KOMPAN Danmark. Vores primære formål med denne frodige, grønne park er dog at bringe biodiversitet til centrum. Vi ser frem til samarbejde med Odense Kommune, VITA ingeniører A/S og KOMPAN Danmark

Vi har vundet 3. skole-udbud!

– Og dermed den 3. skole under Odense Kommunes ”Velfærds Fundament”, som vi skal hjælpe med at forbedre. Lige nu er vi både i gang med Dalum Skole og Ubberud Skole – og nu skal vi i gang med Risingskolen, som vi glæder os meget til. Risingskolen bærer præg af mange års sjov og leg, og det kan både mærkes og ses. Derfor er det vigtigt, at vi får skabt nogle nye rammer for byens børn og barnlige sjæle – og skolens områder har i forvejen en masse potentiale! For eksempel har de en trafikskole med veje og lyskryds. Denne vil vi beholde og blot tilføje store, grønne højbede langs vejene, samt forskønne trafikskolen. Generelt skal det grå på skoles område og i skolegården brydes af flere grønne tiltag. Disse nye grønne områder skal være for alle aldre både i skoletiden og i fritiden – dette gælder både for byens skolebørn, familier, ældre og foreninger. Derfor skal der fortsat være plads til sjov og leg, men i grønnere og fornyet omgivelser.

Spændende projekt for psykiatrien i Aabenraa

Regering vil gerne sætte flere penge af til et område, som har været svigtet i mange år, nemlig psykiatrien – og her kommer vi ind i planerne. Vi skal nemlig sørge for, at de mange patienter på Syddanmarks Psykiatri er omgivet af smukke, grønne omgivelser. Derfor skal vi skabe helbredende haver. Vi ser frem til at påbegynde projektet.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Vi er blevet tildelt en hæderspris!

– og det er vi utrolig glade for, da det også er et projekt, vi har været særlig glade for at være den del af.Vi har været med til at udføre en omfattende byfornyelse af Kolding bymidte. Blandt andet de to centrale pladser i bymidten – Tombolapladsen og Søndertorv, samt Søndergade. Her har vi givet byrummet et helt nyt liv. Overordnet har vi arbejdet med at gøre bymidten mere grøn. Den brede Søndergade har vi omdannet til en promenade med et langt LAR-bed med træer og højbede. Her får alle planterne glæde af regnvandet, mens de besøgende kan nyde de grønne omgivelser på gågaden.Vi har genbrugt mange af de gamle klinker og tilføjet to nye farver. Det er sjældent, at man behøver at inkorporere en masse nye elementer og materialer for at skabe et nyt og foranderligt udtryk. Tilføjelsen af blot to nye farver har skabt en karakterfuld belægning, som giver et livligt spil på gågaden.Vi er tilfredse med resultatet, men det vigtigste er, at byen og borgerne er det samme. Derfor skal der lyde en særlig tak til Kolding Kommune for anerkendelsen og omtalen. Og en ekstra tak for godt samarbejde med HedeDanmark a/s, DETBLÅ og Tegnestuen Mejeriet A/S.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Forandring fryder i Ringe

Vi starter efteråret ud med et spændende projekt i Ringe, som indbefatter fornyelse af det centrale bytorv. Dog betyder fornyelse i dette projekt ikke, at adskillige nye materialer skal tages i brug. Tværtimod, vil vi under dette projekt forsøge at genbruge de gamle materialer og sikre følelsen af forandring ved at omfortolke disse. Dette gælder blandt andet torvets trappe, hvor vi vil genbruge de fine granitsten og bygge trappen på ny. Den nye trappe skal rent funktionelt fungere bedre og give bedre plads til erhvervsmålene, som ligger for foden af trappen. Derudover, skal der til projektet også skabes bedre opholdsmuligheder, som skal være nemt tilgængelig for alle. På torvet skal der desuden tilføjes nye træer, en stor scene og gode legefaciliteter. Vi ser frem til at godt og tæt samarbejde med VITA ingeniører A/S

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Gårdrum for Behandlingscenter Odense

Vi har hjulpet Odense Kommune med at udarbejde at forslag til opgradering af gårdrummet ved Behandlingscenter Odense. Det er nu offentliggjort, at den A.P. Møllerske Støttefond har bevilliget 5,2 mio. kroner til at skabe bedre omgivelser for stofbehandlingen i Odense. Et helt nyt indbydende gårdmiljø skal møde de borgere, der er i behandling for et stofmisbrug hos Behandlingscenter Odense. De nye rammer skal sikre borgerne en mere tryg, værdig og respektfuld oplevelse, når de kommer til centeret. Vi er glade og stolte og håber, det vil lykkes at skabe et brugbart og indbydende gårdrum til gavn for brugere og personale.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Vi genoptager en genganger i Søndersø

Vi er alle vendt tilbage efter ferien, veludhvilet og klar til at genoptage hvor vi slap. Vi har mange spændende projekter i vente, og et af dem er Søndersø Bypark. Dog er denne bypark lidt speciel for os, da det ikke er første gang, den ligger på vores tegnebord. For ti år siden arbejdede vi nemlig på selvsamme bypark, som vi i dag igen skal give en kærlig hånd. Vi er dermed glade for, at Nordfyns Kommune har genvalgt os til at arbejde videre på vores gamle projekt, og vi glæder os til samarbejdet. Projektet, og dermed forbedringen af parken, indbefatter blandt andet tilføjelsen af store, unikke legeredskaber, samt en scene. Derudover, skal der også være en udvidet skaterbane, så der dermed er underholdning til en hver smag og alder.

Spændende projekter med Humlebo Gruppen

I samarbejde med Humlebo Gruppen er vi for tiden involveret i store projekter, fordelt over forskellige danske byer. Vi arbejder blandt andet på hjemmebane i Odense, hvor vi på Kochsgade er ved at renovere en gammel bilforhandler til ungdomsboliger, hvilket kan ses på det vedhæftede billede. Vi skal sørge for terrasser, parkeringspladser og hyggelige fællesarealer til den baggård, som fremover skal benyttes af de unge, som flytter ind. Derudover, er vi også længere sydpå, hvor vi på Thurø skal være med til at forvandle et stykke skov til et spritnyt boligområde. Her skal vi sikre hyggelige udearealer for de kommende beboer i de smukke omgivelser på den lille ø. En særlig tak skal dermed lyde til vores alletiders samarbejdspartner Humlebo Gruppen, som sørger for, at vores tegnebræt sjældent står tomt.

Renoveringen af Hærvejshuset i Rødekro

Det er med stor glæde, at vi endelig kan offentliggøre det store projekt, som vi har haft liggende på tegnebrættet. Vi udvider vores geografiske område, og rykker længere sydpå, hvor vi har vundet muligheden for at være en del af renoveringen af Hærvejshuset i Rødekro. Bygningen har før været en skole, men skal fremover huse mange forskellige funktioner i form af et sundhedshus. Derfor skal vi blandt andet sikre gode indgangsarealer og parkering og dermed den gode struktur. Vi er utrolig glade for muligheden, og ser frem til et godt og tæt samarbejde med CREO Arkitekter A/S, EMR Murer og Entreprenør A/S og INGENIØR’NE A/S

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Fra skitse til realitet

Middelfart gågade undergik en større renovering, og hertil manglede et pausespot, hvor man kunne hvile benene.Ønsket var et æstetisk opholdssted, hvor der var plads til både sjov og hvile. Derudover, var det også vigtigt, at pladsen passede til resten af renoveringen for at skabe en rød tråd gennem hele gågaden. Det er altid en sand fornøjelse, som landsskabsarkitekt, at være med til at skabe disse små forandringer i ens omgivelser. På billederne ses det tomme lærred, vi startede med, og hvordan vi derefter fik inkorporeret alle Middelfart Kommunes ønsker. Billederne viser udviklingen på før- og efterbilledet, og det er som landsskabsarkitekt altid sjovt at se, hvordan projekter går fra at være skitse til at blive en realitet. Tak for et altid godt samarbejde med Middelfart Kommune, og tak til KOMPAN Danmark for de speciallavede vipper til dette projekt.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Når naturen flytter ind på gågaden

I anledningen af et års gennemgangen af de træer vi plantede sidste år på Odenses kendte Kongensgade, er de unge træer så småt begyndt at springe ud. Selvom man skulle tro, at plantning af disse træer er en af vores mindre projekter, så skal arbejdet bag dette ikke negligeres. Dette arbejde kan både være omfattende og teknisk. Der er mange faktorer, der skal tages højde for, for at sikre sunde og tilfredse træer. Det kræver blandt andet meget af jordbundsforholdene, som både kan være fyldt af ledninger og kabler. Derudover, skal man også overveje risikoen for hærværk på træerne. En parkeret cykel kan nemt beskadige træets barken. Det er et teknisk arbejde, som både kan kræve en masse tid og ressourcer. Det er dog oftest besværet værd, da dette grønne tiltag på gågaden har mange forskellige fordele. Disse træer er med til at skabe et bedre klimaforhold i bymidten Man undgår en sluseeffekt på gågaden ved at plante disse træer, da de kan fungere som vindbrydere. Dette inviterer til både ophold og bedre velvære på gågaden Disse træer byder på et varierende farvespil året rundt, hvilket kan bryde ensformigheden Som det fremgår af billeder, har vi ikke blot valgt én slags træsort, men adskillige slags. Dette har vi gjort for at sikre en større fleksibilitet, grundet risikoen for sygdom i bestemte træsorter. Tak for et altid godt samarbejde Odense Kommune, HedeDanmark a/s, BG Byggros, Danmark og Milford

Renovering af Søndergade i Kolding

En del af vores større renovering af Kolding bymidte er blandt andet vores renovering af den historiske Søndergade, som er en af byens ældste gader.Renoveringen har resulteret i nye belægninger, tilføjelse af aktiviteter, samt grønne tiltag for at sikre biodiversitet i bymidten.For at undgå våde gader og stræder, har vi sørget for LAR, hvor bedene i stedet får glæde af regnvandet. Tak for et altid godt samarbejde med Kolding Kommune. Se vores video her: https://www.linkedin.com/company/landplus-landskabsarkitekter/

Ubberud skole

Ubberud skole

Vi har vundet et udbud for Ubberud Skole. Dermed får vi fornøjelsen af at udtænke og skabe bedre rammer for børnenes læringsmiljø i det fri. Dette skal blandt andet ske igennem en ny og forbedret skolegård, med muligheder for både leg og afslapning som et pusterum fra undervisningen. For at skabe de bedste mulige løsninger vægter vi inddragelsen af lærer, ledelse og ikke mindst børnene, så vi kan få skræddersyet de perfekte udearealer for netop Ubberud Skole. Vi ser frem til et godt samarbejde med NOVA5 arkitekter, Arkitektfirmaet Arne Birk, Hundsbæk & Henriksen A/S – en del af OJ Rådgivende Ingeniører og Odense Kommune.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Sidste etape for Næstved Gymnasium

Vi har igennem det seneste halve årti haft et tæt og godt samarbejde med Næstved Gymnasium & HF, hvor vi har arbejdet igennem fire etaper, og vi er nu nået til den sidste. Formålet med den sidste omgang er at skabe et multifunktionelt, hyggeligt udeareal, hvor der både skal være plads til fordybelse, men også til afslapning i frikvarterne. Et sted hvor der både er plads til motion og bevægelse, men også til sniksnak. En slags multibane skal netop skabe rum til dette. I sted som skal vække lysten for de unge at trække den veltrængte friske luft og nyde læring i det fri. Dermed glæder vi os til at trække i arbejdstøjet for femte gang, og få sat det sidste punktum efter et gode samarbejde.

stålkonstriktion, Karré 6, Horsens

Gårdrumsrenovering i Horsens

Siddemøbel er blevet produceret lokalt hos Brimas A/S. Det bliver nu sendt til galvanisering og maling (sort). Vi glæder os til at se det monteret lige om lidt i Karre 6. Hovedentrepreneur er OK Nygaard A/S.

Bogense

BYRENOVERING, BOGENSE

Vi er godt på vej med anlægsarbejder i Bogense (By og Havn etape 3) for Nordfyns Kommune. Renovering af Adelgade med nye belægninger, belysning, plantebede og en ny indkørsel blev færdig i slutning november, nu arbejdes der på etablering af parkeringspladser og nye opholdsarealer ned ved havnen. Vi ser frem til færdiggørelsen i forår 2022.

Glædelig jul og godt nytår fra LAND+

LAND+ ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Der har været fart på under hele 2021, med særligt mange boligprojekter.Vi ser frem til et nyt og spændende år, hvor mange gode og spændende projekter skal færdiggøres. Det gælder blandt andet vores altid gode samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, Horsens Kommune, Nordfyns Kommune & Humlebo Gruppen for blot at nævne få. Højdepunktet for i år må dog være den fine anerkendelse i form af Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2021, som sætter det perfekte punktum for året.

Vindere af Svendborgs arkitekturpris 2021

Det er med stolthed og glæde, at vi kan fortælle, at vi har fået overrakt Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2021, som sætter det perfekte punktum for vores 2021. Vi fik den fornemme opgave at knytte byens flotte havneområde og indre by sammen. Dette skete i et godt samarbejde med NIRAS. Derudover, skal der også lyde tak til Marius Pedersen A/S, som fik udført opgaven til ug. Vi ser frem til mange fremtidige projekter i Svendborg. Se mere om de to projekter her: https://www.landplus.dk/klosterplads-og-frederiksgade-svendborg/https://www.landplus.dk/frederiksgade-svendborg/

Autismecenter, Fredericia

Vi er gået i gang med udarbejdelse af projektforslag for et autismecenter i Fredericia. Vi ser frem til samarbejdet med Region Syddanmark og Weinberg Arkitekter.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Søfartsskolen i Svendborg

Vi arbejder i øjeblikket med en renovering af den historiske Søfartsskole i Svendborg, som nu bliver ombygget til seniorvenlige boliger. Fremtidige beboer kan dermed nyde den utrolige flotte udsigt over Svendborg sund, samt egen strand. Vi ser frem til et godt samarbejde med vores altid gode bygherre Humlebo Gruppen.

Ny granittrappe i Svendborg

På Klosterpladsen i Svendborg bygger vi lige nu en stor ny granittrappe af svensk og dansk granit. Trappen er udformet med siddemuligheder og skyggegivende træer. Vi ser frem til færdiggørelsen i maj 2021.

Ny kommunikationsmedarbejder

Vi har hermed ansat Josephine Tygsen som vores studentermedhjælper på tegnestuen, som skal varetage vores Instagram- og LinkedIn-profil, samt opdatering af vores hjemmeside. Josephine læser cand.mag i Medievidenskab på SDU, og vi glæder os meget til at se resultaterne af hendes digitale ekspertise.

Land+ på instagram

Vi vil så gerne vise jer hvad vi går og laver. Vores dagligdag, nye opgaver, ny viden og klassiske land+projekter vil vi gerne dele, måske diskutere og have feedback på. Derfor har vi valgt at oprette en instagramprofil, så vi lidt lettere kan formidle stort og småt fra hverdagen hos Land+. Vi hedder landplus_landskabsarkitekter – hop meget gerne ind, følg med og giv os et like. https://instagram.com/landplus_landskabsarkitekter?utm_source=ig_profile_share&igshid=5ivg08zac24p

Efter to begivenhedsrige år

LAND+ har haft et par travle år, vi er vokset, har gennemført en række projekter og har mange flere spændende opgaver i gang og på vej.Vi har på det seneste både samarbejdet med kommuner og private bygherre og for eksempel skitseret de store linjer i designguides og masterplaner til blandt andet Kolding midtby, Vordingborg og Middelfart Marina. Vi har gennemført projekter, der startede som borgerinitiativ og med en stor del af brugerinddragelse undervejs som gårdrenoveringen på Palnatokesvej og den igangværende Cirkusplads i Bolbro. Fire skolegårdsrenoveringer er det også blevet til – Sletten skole, Vibeskolen i Ullerslev, Bogense skole og Næstved Gymnasium, som alle har fået nye, indbydende udearealer. I forbindelse med årsnyhederne i Odense Zoo i 2017 og 2018 har vi også haft en finger med i spillet og planlagt og tegnet nye spændende publikumsattraktioner i haven. Ovenstående er kun et lille udpluk af de mange projekter, som har optaget tegnestuen. De sidste par år har vi løbet hurtigt og sagt velkommen til fire nye, dygtige medarbejdere. Vi er nu syv på vores lille kontor i Odense. Vi har gang i mange forskellige projekter ikke kun på Fyn, men fordelt over store dele af landet.Vi glæder os til fremadrettet at præsenterer endnu flere projekter og nyheder.

Plads til udfoldelse

Vi har i øjeblikket travlt med at tegne og udforme adskillige nye spændende opholdsarealer til børn og unge. Vi tegner på skolegårdsrenoveringer til tre fynske skoler Bogense Skole, Sletten Skole i Otterup Og Vibe Skolen i Ullerslev. Alle steder er der fokus på forbedring af opholdskvaliteter, kreative udfoldelses-muligheder og forbedret infrastruktur. Projekterne forventes udført hen over sommeren og i efteråret 2017. Endvidere planlægger vi nye og udfordrende uderum til unge mennesker. I Haslev ved det ombyggede seminarium, hvor vi tegner på et ”ungemiljø” til 10 klasse, ungdomsskole og ungdomsklub. Til Næstved Gymnasium har vi udarbejdet en ambitiøs masterplan, der skal rulles ud over de næste par år. Vi har allerede igangsat udførelsen af de første etaper, hvor der er fokus på at forbedre ankomstarealer og forpladsen. Vi glæder os til at skabe nye og forbedrede rammer til udeliv, leg, trivsel og samvær.

Staurby Skov, Middelfart

Staurby Skov. Middelfart Kommune har stor planer med at omdanne 122 ha skov til rekreativ aktiv skov med funktioner som hundeskov, MTB-bane, ridestier, motionsrute…. LAND+ blev bed om at afgive et tibud for opgaven.

Renovering i Brædstrup

Projektforslag Nu er sneen snart smeltet og vi går i gang med at renovere Folkeparken i Brædstrup. Nye stier, en sø, legemuligheder til alle aldersgrupper og mere natur!

JERNBANEGADE - KOLDING

Jernbanegade, Kolding

LAND+ har fået til opgave at designe og projektere omlægningen af Jernbanegade i Kolding.Kolding designguide blev i 2018 vedtaget. Det første skridt på vejen mod en ny sammenhængende bymidte i Kolding bliver en omlægning af Jernbanegade fra Banegården og til gågaden.Jernbanegade skal omlægges, så denne indpasser sig i den ny-vedtagende designguide, som er udarbejdet af Land+. Konceptet for designguiden søger at tydeliggøre de tre kvarterer i bymidten. Dette gøres ved at understøtte hver kvarterers stemning og særkende igennem belægninger, byinventar og belysning. Derfor skal Jernbanegade, som befinder sig i Handelskvarteret, have klinkebelægning på gangarealer og master med lysspots. På gaden skal lommer indpasses, så der bliver plads til ophold og helt nye vejtræer. Belægningen skal bestå af den allerede anvendte teglklinke fra gågaden. Denne røde klinke genanvendes og suppleres af nye klinker i flere rødlige nuancer, og lægges i sildebens-forbandt. Målet er at skabe et venligt og tidløst byrum med en stærk belægning og opnå en iscenesættelse af byrummets kvaliteter gennem belysningen.

LAR-projekt, Vandværksvej

2016, DECEMBER LAND+ skal tegne et forslag til omdannelse af en vejstrækning og en parkeringsplads til et udstillingsprojekt for LAR. Vandcenter Syd ønsker at fremme anvendelse af LAR løsninger og ønsker at kunne vise eksempler i 1:1 frem.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

VINDER AF HORSENS KOMMUNES ARKITEKTURPRIS 2023

Vi er utroligt beærede over at kunne afsløre, at vi er blevet overrakt Horsens Kommunes Arkitekturpris 2023 for kategorien Bedste Byrum og Anlæg. Prisen er givet på baggrund af byrumsprojektet “Arthur Andersens Gård” i Horsens, som er udarbejdet i et vellykket samarbejde med Ejerlauget Arthur Andersens Gård og Horsens Kommune. Vores arbejde er blevet hædret for at balancere privatliv og fællesskab gennem implementeringen af større, fælles områder og mødesteder for stedets beboerne, samtidig med at bevare private terrasser. Endvidere viser projektet et godt eksempel på, hvordan en baggård kan omdannes, således den er med til at styrke hele Horsens. Vi er meget taknemmelige over de fine ord og glæder os til at samarbejde med Horsens Kommune igen i fremtiden!

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

NOMINERET TIL HORSENS KOMMUNES ARKITEKTURPRIS 2023

Det er med stolthed og glæde, at vi kan fortælle, at vi er blevet nomineret til Horsens Kommunes Arkitekturpris 2023. Horsens Kommune fejrer den 2. oktober 2023 Arkitekturens dag i samarbejde med Horsens Folkeblad, Foreningen Bedre Bymiljø i Horsens og Bygningsforbedringsfonden for Horsens Kommune. I den forbindelse er vores byrumsprojekt “Arthur Andersens Gård” i Horsens blevet nomineret til denne fantastiske pris! Arthur Andersens Gård er udarbejdet i samarbejde med Ejerlauget Arthur Andersens Gård og Horsens Kommune. Projektet tog udgangspunkt i omdannelsen af en baggård og havde til formål at forbedre forholdende for stedets beboere og områdets forbipasserende. Gården er således blevet transformeret med hovedtanke i både at fortætte baggården, respektere og bevare private rum samt tilføre større, fælles områder, som kan bidrage til og befordre fællesskab blandt stedets beboere. Vi er meget tilfredse med resultatet og er derfor utroligt beæret over nomineringen!

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Vundet konkurrence – rådgivning!

Vi er meget stolte af at kunne præsentere, at vi netop har vundet en konkurrence som rådgiver på et projekt vedrørende etablering af nye opholdsstationer langs Øhavsstien. Stien er en 220 kilometer lang vandrerute, der strækker sig over både Sydfyn, Tåsinge, Langeland og Ærø. Gennem det lange forløb byder ruten på områder med særligt unikke kulturlandskaber, som vil være stærkt karakteristiske for vores fremtidige tilgang og udformning af projektet. Vi vil derfor i den følgende proces løbende teste adskillige formsprog, materialer og farver for i sidste ende at skabe et harmonisk design, som kan bidrage positivt til vandrernes færden og brug af stien. Derfor ønsker vi, i samarbejde med projektets udbydende kommuner, at få skabt en fælles forståelse af de udvalgte områders specielle kvalitet, så vi kan finde en passende balance mellem de kommende opmærksomhedsforstærkende elementer og de nuværende naturoplevelser. Vi møder derfor projektet med en ydmyg og nysgerrig tilgang og glæder os til både at undersøge forløbet som en helhed samt dykke ned i dets enestående detaljer!

Nyt projekt for BIRN

BIRN har siden virksomhedens oprindelse i 1896, opbygget en status som værende en af Nordeuropas største jernstøberier. I år lancerer virksomheden en ny koncernstrategi, som også indbefatter en hel ny visuel identitet og image. I forbindelse med denne omlægning undersøger BIRN også mulighederne for forbedringer af deres udearealer, som skal blive en del af denne fortælling – og det skal vi hjælpe med. Planen er at skabe innovative og holdbare løsninger, som stemmer overens med BIRNs nye strategi og deres grundlæggende værdier. Vi er glade for at kunne hjælpe en virksomhed, der brænder for at skabe bedre miljø for sine gæster og medarbejder. Derfor glæder vi os til at komme i gang.

Støttet af A.P. Møller Fonden

Det er os en ære at kunne fortælle, at vores forslag til et værdigt gårdrum for misbrugere i Odense, er blevet kvalitetsstemplet og støttet af selveste A.P. Møller Fonden. Dermed skal projektet nu realiseres, hvilket vi glæder os meget til. Den eksisterende plads er blot en parkeringsplads nu, men vi har store planer. Vi har nemlig i samarbejdede med brugerne og medarbejderne skræddersyet et gårdrum, som skal skabe trygge rammer for både de besøgende og beboerne i omegnen. Vi glæder os til at komme i gang og til samarbejdet med Odense Kommune.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Vi har vundet et udbud i Sakskøbing

Vi kan med stor glæde fortælle, at vi har vundet et udbud – nemlig et ganske specielt projekt i Sakskøbing. <br> Som hovedrådgiver på dette projekt, bliver vores primære opgave at skabe bedre forbindelse mellem byens torv og havn. Derudover, skal denne byrenovering også byde på nye opholdsmuligheder og bedre bymiljø. <br> Vi begynder straks med borgerinddragelse og at lægge de første streger. Vi glæder os til at følge projektet til den sidste sten er lagt.<br> Vi glæder os til et godt samarbejde med AJ Consult og vores altid gode ven Steen Eisensee fra SE Trafik

Ny medarbejder

Vores nyeste skud på stammen er Sune Harboe Larsen. Sune har nu været blandt os i en måned, og er allerede blevet en hel naturlig del af vores tegnestue og hverdag. Dermed kan det nu være Sune, du får i røret, når du ringer ind til os. Lidt info om Sune:Sune har en kandidat i landskabsarkitektur fra Københavns Universitet. Efter endt uddannelse påbegyndte han karrieren hos 1:1 Landskab, hvor han nåede at arbejde i syv år. Herefter søgte Sune nye veje, og flyttede til Svendborg. I hans jagt efter nyt job på Fyn, fandt han os – hvilket vi er vi meget glade for. Sune er nemlig en alt-mulig-mand og utrolig dygtig til sit arbejde. Derfor glæder vi os til at se, hvad han alt kan kreere.

En ny park i Odense

Et stenkast fra os ligger et lille stykke jord, som ikke bliver udnyttet til dens fulde potentiale. Derfor er vi gået i dialog med Odenses borgere, Odense Valgmenighed og Odense Kommune for at få indfriet flest mulige ønsker og behov i lokalområdet. Den kommende park kommer nemlig til at ligge i Odense Valgmenigheds baghave, og det er derfor vigtigt, at de er med ind over beslutningstagningen Derudover, ligger parken sekunder fra letbanestoppet Kongensgade, og er omgivet af veje og høje bygninger. Derfor drømmer vi om en grøn oase med en større legeplads, som vi udvikler sammen med KOMPAN Danmark. Vores primære formål med denne frodige, grønne park er dog at bringe biodiversitet til centrum. Vi ser frem til samarbejde med Odense Kommune, VITA ingeniører A/S og KOMPAN Danmark

Vi har vundet 3. skole-udbud!

– Og dermed den 3. skole under Odense Kommunes ”Velfærds Fundament”, som vi skal hjælpe med at forbedre. Lige nu er vi både i gang med Dalum Skole og Ubberud Skole – og nu skal vi i gang med Risingskolen, som vi glæder os meget til. Risingskolen bærer præg af mange års sjov og leg, og det kan både mærkes og ses. Derfor er det vigtigt, at vi får skabt nogle nye rammer for byens børn og barnlige sjæle – og skolens områder har i forvejen en masse potentiale! For eksempel har de en trafikskole med veje og lyskryds. Denne vil vi beholde og blot tilføje store, grønne højbede langs vejene, samt forskønne trafikskolen. Generelt skal det grå på skoles område og i skolegården brydes af flere grønne tiltag. Disse nye grønne områder skal være for alle aldre både i skoletiden og i fritiden – dette gælder både for byens skolebørn, familier, ældre og foreninger. Derfor skal der fortsat være plads til sjov og leg, men i grønnere og fornyet omgivelser.

Spændende projekt for psykiatrien i Aabenraa

Regering vil gerne sætte flere penge af til et område, som har været svigtet i mange år, nemlig psykiatrien – og her kommer vi ind i planerne. Vi skal nemlig sørge for, at de mange patienter på Syddanmarks Psykiatri er omgivet af smukke, grønne omgivelser. Derfor skal vi skabe helbredende haver. Vi ser frem til at påbegynde projektet.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Vi er blevet tildelt en hæderspris!

– og det er vi utrolig glade for, da det også er et projekt, vi har været særlig glade for at være den del af.Vi har været med til at udføre en omfattende byfornyelse af Kolding bymidte. Blandt andet de to centrale pladser i bymidten – Tombolapladsen og Søndertorv, samt Søndergade. Her har vi givet byrummet et helt nyt liv. Overordnet har vi arbejdet med at gøre bymidten mere grøn. Den brede Søndergade har vi omdannet til en promenade med et langt LAR-bed med træer og højbede. Her får alle planterne glæde af regnvandet, mens de besøgende kan nyde de grønne omgivelser på gågaden.Vi har genbrugt mange af de gamle klinker og tilføjet to nye farver. Det er sjældent, at man behøver at inkorporere en masse nye elementer og materialer for at skabe et nyt og foranderligt udtryk. Tilføjelsen af blot to nye farver har skabt en karakterfuld belægning, som giver et livligt spil på gågaden.Vi er tilfredse med resultatet, men det vigtigste er, at byen og borgerne er det samme. Derfor skal der lyde en særlig tak til Kolding Kommune for anerkendelsen og omtalen. Og en ekstra tak for godt samarbejde med HedeDanmark a/s, DETBLÅ og Tegnestuen Mejeriet A/S.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Forandring fryder i Ringe

Vi starter efteråret ud med et spændende projekt i Ringe, som indbefatter fornyelse af det centrale bytorv. Dog betyder fornyelse i dette projekt ikke, at adskillige nye materialer skal tages i brug. Tværtimod, vil vi under dette projekt forsøge at genbruge de gamle materialer og sikre følelsen af forandring ved at omfortolke disse. Dette gælder blandt andet torvets trappe, hvor vi vil genbruge de fine granitsten og bygge trappen på ny. Den nye trappe skal rent funktionelt fungere bedre og give bedre plads til erhvervsmålene, som ligger for foden af trappen. Derudover, skal der til projektet også skabes bedre opholdsmuligheder, som skal være nemt tilgængelig for alle. På torvet skal der desuden tilføjes nye træer, en stor scene og gode legefaciliteter. Vi ser frem til at godt og tæt samarbejde med VITA ingeniører A/S

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Gårdrum for Behandlingscenter Odense

Vi har hjulpet Odense Kommune med at udarbejde at forslag til opgradering af gårdrummet ved Behandlingscenter Odense. Det er nu offentliggjort, at den A.P. Møllerske Støttefond har bevilliget 5,2 mio. kroner til at skabe bedre omgivelser for stofbehandlingen i Odense. Et helt nyt indbydende gårdmiljø skal møde de borgere, der er i behandling for et stofmisbrug hos Behandlingscenter Odense. De nye rammer skal sikre borgerne en mere tryg, værdig og respektfuld oplevelse, når de kommer til centeret. Vi er glade og stolte og håber, det vil lykkes at skabe et brugbart og indbydende gårdrum til gavn for brugere og personale.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Vi genoptager en genganger i Søndersø

Vi er alle vendt tilbage efter ferien, veludhvilet og klar til at genoptage hvor vi slap. Vi har mange spændende projekter i vente, og et af dem er Søndersø Bypark. Dog er denne bypark lidt speciel for os, da det ikke er første gang, den ligger på vores tegnebord. For ti år siden arbejdede vi nemlig på selvsamme bypark, som vi i dag igen skal give en kærlig hånd. Vi er dermed glade for, at Nordfyns Kommune har genvalgt os til at arbejde videre på vores gamle projekt, og vi glæder os til samarbejdet. Projektet, og dermed forbedringen af parken, indbefatter blandt andet tilføjelsen af store, unikke legeredskaber, samt en scene. Derudover, skal der også være en udvidet skaterbane, så der dermed er underholdning til en hver smag og alder.

Spændende projekter med Humlebo Gruppen

I samarbejde med Humlebo Gruppen er vi for tiden involveret i store projekter, fordelt over forskellige danske byer. Vi arbejder blandt andet på hjemmebane i Odense, hvor vi på Kochsgade er ved at renovere en gammel bilforhandler til ungdomsboliger, hvilket kan ses på det vedhæftede billede. Vi skal sørge for terrasser, parkeringspladser og hyggelige fællesarealer til den baggård, som fremover skal benyttes af de unge, som flytter ind. Derudover, er vi også længere sydpå, hvor vi på Thurø skal være med til at forvandle et stykke skov til et spritnyt boligområde. Her skal vi sikre hyggelige udearealer for de kommende beboer i de smukke omgivelser på den lille ø. En særlig tak skal dermed lyde til vores alletiders samarbejdspartner Humlebo Gruppen, som sørger for, at vores tegnebræt sjældent står tomt.

Renoveringen af Hærvejshuset i Rødekro

Det er med stor glæde, at vi endelig kan offentliggøre det store projekt, som vi har haft liggende på tegnebrættet. Vi udvider vores geografiske område, og rykker længere sydpå, hvor vi har vundet muligheden for at være en del af renoveringen af Hærvejshuset i Rødekro. Bygningen har før været en skole, men skal fremover huse mange forskellige funktioner i form af et sundhedshus. Derfor skal vi blandt andet sikre gode indgangsarealer og parkering og dermed den gode struktur. Vi er utrolig glade for muligheden, og ser frem til et godt og tæt samarbejde med CREO Arkitekter A/S, EMR Murer og Entreprenør A/S og INGENIØR’NE A/S

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Fra skitse til realitet

Middelfart gågade undergik en større renovering, og hertil manglede et pausespot, hvor man kunne hvile benene.Ønsket var et æstetisk opholdssted, hvor der var plads til både sjov og hvile. Derudover, var det også vigtigt, at pladsen passede til resten af renoveringen for at skabe en rød tråd gennem hele gågaden. Det er altid en sand fornøjelse, som landsskabsarkitekt, at være med til at skabe disse små forandringer i ens omgivelser. På billederne ses det tomme lærred, vi startede med, og hvordan vi derefter fik inkorporeret alle Middelfart Kommunes ønsker. Billederne viser udviklingen på før- og efterbilledet, og det er som landsskabsarkitekt altid sjovt at se, hvordan projekter går fra at være skitse til at blive en realitet. Tak for et altid godt samarbejde med Middelfart Kommune, og tak til KOMPAN Danmark for de speciallavede vipper til dette projekt.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Når naturen flytter ind på gågaden

I anledningen af et års gennemgangen af de træer vi plantede sidste år på Odenses kendte Kongensgade, er de unge træer så småt begyndt at springe ud. Selvom man skulle tro, at plantning af disse træer er en af vores mindre projekter, så skal arbejdet bag dette ikke negligeres. Dette arbejde kan både være omfattende og teknisk. Der er mange faktorer, der skal tages højde for, for at sikre sunde og tilfredse træer. Det kræver blandt andet meget af jordbundsforholdene, som både kan være fyldt af ledninger og kabler. Derudover, skal man også overveje risikoen for hærværk på træerne. En parkeret cykel kan nemt beskadige træets barken. Det er et teknisk arbejde, som både kan kræve en masse tid og ressourcer. Det er dog oftest besværet værd, da dette grønne tiltag på gågaden har mange forskellige fordele. Disse træer er med til at skabe et bedre klimaforhold i bymidten Man undgår en sluseeffekt på gågaden ved at plante disse træer, da de kan fungere som vindbrydere. Dette inviterer til både ophold og bedre velvære på gågaden Disse træer byder på et varierende farvespil året rundt, hvilket kan bryde ensformigheden Som det fremgår af billeder, har vi ikke blot valgt én slags træsort, men adskillige slags. Dette har vi gjort for at sikre en større fleksibilitet, grundet risikoen for sygdom i bestemte træsorter. Tak for et altid godt samarbejde Odense Kommune, HedeDanmark a/s, BG Byggros, Danmark og Milford

Renovering af Søndergade i Kolding

En del af vores større renovering af Kolding bymidte er blandt andet vores renovering af den historiske Søndergade, som er en af byens ældste gader.Renoveringen har resulteret i nye belægninger, tilføjelse af aktiviteter, samt grønne tiltag for at sikre biodiversitet i bymidten.For at undgå våde gader og stræder, har vi sørget for LAR, hvor bedene i stedet får glæde af regnvandet. Tak for et altid godt samarbejde med Kolding Kommune. Se vores video her: https://www.linkedin.com/company/landplus-landskabsarkitekter/

Ubberud skole

Ubberud skole

Vi har vundet et udbud for Ubberud Skole. Dermed får vi fornøjelsen af at udtænke og skabe bedre rammer for børnenes læringsmiljø i det fri. Dette skal blandt andet ske igennem en ny og forbedret skolegård, med muligheder for både leg og afslapning som et pusterum fra undervisningen. For at skabe de bedste mulige løsninger vægter vi inddragelsen af lærer, ledelse og ikke mindst børnene, så vi kan få skræddersyet de perfekte udearealer for netop Ubberud Skole. Vi ser frem til et godt samarbejde med NOVA5 arkitekter, Arkitektfirmaet Arne Birk, Hundsbæk & Henriksen A/S – en del af OJ Rådgivende Ingeniører og Odense Kommune.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Sidste etape for Næstved Gymnasium

Vi har igennem det seneste halve årti haft et tæt og godt samarbejde med Næstved Gymnasium & HF, hvor vi har arbejdet igennem fire etaper, og vi er nu nået til den sidste. Formålet med den sidste omgang er at skabe et multifunktionelt, hyggeligt udeareal, hvor der både skal være plads til fordybelse, men også til afslapning i frikvarterne. Et sted hvor der både er plads til motion og bevægelse, men også til sniksnak. En slags multibane skal netop skabe rum til dette. I sted som skal vække lysten for de unge at trække den veltrængte friske luft og nyde læring i det fri. Dermed glæder vi os til at trække i arbejdstøjet for femte gang, og få sat det sidste punktum efter et gode samarbejde.

stålkonstriktion, Karré 6, Horsens

Gårdrumsrenovering i Horsens

Siddemøbel er blevet produceret lokalt hos Brimas A/S. Det bliver nu sendt til galvanisering og maling (sort). Vi glæder os til at se det monteret lige om lidt i Karre 6. Hovedentrepreneur er OK Nygaard A/S.

Bogense

BYRENOVERING, BOGENSE

Vi er godt på vej med anlægsarbejder i Bogense (By og Havn etape 3) for Nordfyns Kommune. Renovering af Adelgade med nye belægninger, belysning, plantebede og en ny indkørsel blev færdig i slutning november, nu arbejdes der på etablering af parkeringspladser og nye opholdsarealer ned ved havnen. Vi ser frem til færdiggørelsen i forår 2022.

Glædelig jul og godt nytår fra LAND+

LAND+ ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Der har været fart på under hele 2021, med særligt mange boligprojekter.Vi ser frem til et nyt og spændende år, hvor mange gode og spændende projekter skal færdiggøres. Det gælder blandt andet vores altid gode samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune, Horsens Kommune, Nordfyns Kommune & Humlebo Gruppen for blot at nævne få. Højdepunktet for i år må dog være den fine anerkendelse i form af Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2021, som sætter det perfekte punktum for året.

Vindere af Svendborgs arkitekturpris 2021

Det er med stolthed og glæde, at vi kan fortælle, at vi har fået overrakt Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2021, som sætter det perfekte punktum for vores 2021. Vi fik den fornemme opgave at knytte byens flotte havneområde og indre by sammen. Dette skete i et godt samarbejde med NIRAS. Derudover, skal der også lyde tak til Marius Pedersen A/S, som fik udført opgaven til ug. Vi ser frem til mange fremtidige projekter i Svendborg. Se mere om de to projekter her: https://www.landplus.dk/klosterplads-og-frederiksgade-svendborg/https://www.landplus.dk/frederiksgade-svendborg/

Autismecenter, Fredericia

Vi er gået i gang med udarbejdelse af projektforslag for et autismecenter i Fredericia. Vi ser frem til samarbejdet med Region Syddanmark og Weinberg Arkitekter.

LAND+ Landskabsarkitekter Landskabsarkitekter

Søfartsskolen i Svendborg

Vi arbejder i øjeblikket med en renovering af den historiske Søfartsskole i Svendborg, som nu bliver ombygget til seniorvenlige boliger. Fremtidige beboer kan dermed nyde den utrolige flotte udsigt over Svendborg sund, samt egen strand. Vi ser frem til et godt samarbejde med vores altid gode bygherre Humlebo Gruppen.

Ny granittrappe i Svendborg

På Klosterpladsen i Svendborg bygger vi lige nu en stor ny granittrappe af svensk og dansk granit. Trappen er udformet med siddemuligheder og skyggegivende træer. Vi ser frem til færdiggørelsen i maj 2021.

Ny kommunikationsmedarbejder

Vi har hermed ansat Josephine Tygsen som vores studentermedhjælper på tegnestuen, som skal varetage vores Instagram- og LinkedIn-profil, samt opdatering af vores hjemmeside. Josephine læser cand.mag i Medievidenskab på SDU, og vi glæder os meget til at se resultaterne af hendes digitale ekspertise.

Land+ på instagram

Vi vil så gerne vise jer hvad vi går og laver. Vores dagligdag, nye opgaver, ny viden og klassiske land+projekter vil vi gerne dele, måske diskutere og have feedback på. Derfor har vi valgt at oprette en instagramprofil, så vi lidt lettere kan formidle stort og småt fra hverdagen hos Land+. Vi hedder landplus_landskabsarkitekter – hop meget gerne ind, følg med og giv os et like. https://instagram.com/landplus_landskabsarkitekter?utm_source=ig_profile_share&igshid=5ivg08zac24p

Efter to begivenhedsrige år

LAND+ har haft et par travle år, vi er vokset, har gennemført en række projekter og har mange flere spændende opgaver i gang og på vej.Vi har på det seneste både samarbejdet med kommuner og private bygherre og for eksempel skitseret de store linjer i designguides og masterplaner til blandt andet Kolding midtby, Vordingborg og Middelfart Marina. Vi har gennemført projekter, der startede som borgerinitiativ og med en stor del af brugerinddragelse undervejs som gårdrenoveringen på Palnatokesvej og den igangværende Cirkusplads i Bolbro. Fire skolegårdsrenoveringer er det også blevet til – Sletten skole, Vibeskolen i Ullerslev, Bogense skole og Næstved Gymnasium, som alle har fået nye, indbydende udearealer. I forbindelse med årsnyhederne i Odense Zoo i 2017 og 2018 har vi også haft en finger med i spillet og planlagt og tegnet nye spændende publikumsattraktioner i haven. Ovenstående er kun et lille udpluk af de mange projekter, som har optaget tegnestuen. De sidste par år har vi løbet hurtigt og sagt velkommen til fire nye, dygtige medarbejdere. Vi er nu syv på vores lille kontor i Odense. Vi har gang i mange forskellige projekter ikke kun på Fyn, men fordelt over store dele af landet.Vi glæder os til fremadrettet at præsenterer endnu flere projekter og nyheder.

Plads til udfoldelse

Vi har i øjeblikket travlt med at tegne og udforme adskillige nye spændende opholdsarealer til børn og unge. Vi tegner på skolegårdsrenoveringer til tre fynske skoler Bogense Skole, Sletten Skole i Otterup Og Vibe Skolen i Ullerslev. Alle steder er der fokus på forbedring af opholdskvaliteter, kreative udfoldelses-muligheder og forbedret infrastruktur. Projekterne forventes udført hen over sommeren og i efteråret 2017. Endvidere planlægger vi nye og udfordrende uderum til unge mennesker. I Haslev ved det ombyggede seminarium, hvor vi tegner på et ”ungemiljø” til 10 klasse, ungdomsskole og ungdomsklub. Til Næstved Gymnasium har vi udarbejdet en ambitiøs masterplan, der skal rulles ud over de næste par år. Vi har allerede igangsat udførelsen af de første etaper, hvor der er fokus på at forbedre ankomstarealer og forpladsen. Vi glæder os til at skabe nye og forbedrede rammer til udeliv, leg, trivsel og samvær.

Staurby Skov, Middelfart

Staurby Skov. Middelfart Kommune har stor planer med at omdanne 122 ha skov til rekreativ aktiv skov med funktioner som hundeskov, MTB-bane, ridestier, motionsrute…. LAND+ blev bed om at afgive et tibud for opgaven.

Renovering i Brædstrup

Projektforslag Nu er sneen snart smeltet og vi går i gang med at renovere Folkeparken i Brædstrup. Nye stier, en sø, legemuligheder til alle aldersgrupper og mere natur!

JERNBANEGADE - KOLDING

Jernbanegade, Kolding

LAND+ har fået til opgave at designe og projektere omlægningen af Jernbanegade i Kolding.Kolding designguide blev i 2018 vedtaget. Det første skridt på vejen mod en ny sammenhængende bymidte i Kolding bliver en omlægning af Jernbanegade fra Banegården og til gågaden.Jernbanegade skal omlægges, så denne indpasser sig i den ny-vedtagende designguide, som er udarbejdet af Land+. Konceptet for designguiden søger at tydeliggøre de tre kvarterer i bymidten. Dette gøres ved at understøtte hver kvarterers stemning og særkende igennem belægninger, byinventar og belysning. Derfor skal Jernbanegade, som befinder sig i Handelskvarteret, have klinkebelægning på gangarealer og master med lysspots. På gaden skal lommer indpasses, så der bliver plads til ophold og helt nye vejtræer. Belægningen skal bestå af den allerede anvendte teglklinke fra gågaden. Denne røde klinke genanvendes og suppleres af nye klinker i flere rødlige nuancer, og lægges i sildebens-forbandt. Målet er at skabe et venligt og tidløst byrum med en stærk belægning og opnå en iscenesættelse af byrummets kvaliteter gennem belysningen.

LAR-projekt, Vandværksvej

2016, DECEMBER LAND+ skal tegne et forslag til omdannelse af en vejstrækning og en parkeringsplads til et udstillingsprojekt for LAR. Vandcenter Syd ønsker at fremme anvendelse af LAR løsninger og ønsker at kunne vise eksempler i 1:1 frem.