Frederiksgade, Svendborg

ROLLE: Totalrådgiver

KLIENT: Svendborg Kommune

UDFØRELSE: 2020-2021

SAMARBEJDE: NIRAS

BRUTTOAREALER: 3.600m2

Det er med stolthed og glæde, at Land+ kan fortælle, at vi har fået overrakt Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2021. Land+ modtager prisen sammen med Flemming Madsen som kommunens repræsentant, Mette Fuglkjær fra Sweco og Irina Pata fra kommunen og Arkitekturfirmaet Effekt.
I Svendborg har Land+ udarbejdet en plan for omdannelsen af Klosterplads og Frederiksgade, der ligger som et centralt bindeled mellem bymidtens handelsgader og havnen, der også er under omdannelse. Fokus har været inddragelse af Byforum, bestående af erhverv, museum og politikere for at skabe en bæredygtig løsning. I fællesskab er der udarbejdet et projekt som bygger videre på de historiske byrum, med en tidligere placering af et munkekloster ved Klosterplads, materialerne og forbindelserne videre i byen. Der er skabt rum for erhvervslivet til udeservering og gode opholdsmuligheder ved at omlægge trafikken i Frederiksgade. Samtidig er forbindelsen for gående mellem byen og havnen blevet styrket. Der er indarbejdet en løsning for opsamling af regnvandet med en større vandrende og et underjordisk bygværk til opsamling af regnvand, som er indarbejdet i pladsen for enden af Frederiksgade som et opholdsmøbel/scene. Der er arbejdet meget med materialevalget for at få den rigtige stemning i den historiske by.
Bindeledet mellem Svendborg bymidte og det nye havnemiljø er Frederiksgade. Som en del af ”havneudvikling og liv i min by” har gaden fået en opgradering til at være primært for de gående gæster og besøgende. Røde klinker i flere varme toner danner forbindelsen gennem Frederiksgade og et flot gulv til de ældre bygninger og pladsen for enden af Frederiksgade. På arealer med kørsel er der valgt chaussesten i bueforbandt. Gåden har fået et nyt liv med den ny belægning og træer og danner nye rammer for udeserveringen og ophold. Den trekantede plads der ligger ud mod havnen skaber nye muligheder med scene og samlingspunkt. På pladsen hæver opholdsmøblet/scenen sig i de samme røde klinker og indgår som et naturligt element på pladsen.

Ved fortsat at bruge webstedet, accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookieindstillingerne på denne hjemmeside er indstillet til "tillad cookies" for at give dig den bedste oplevelse muligt. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside uden at ændre dine cookie-indstillinger, eller klikker på "Accepter" nedenfor, så giver du samtykke til dette.

Close